Finnmarksløpet er verdens nordligste trekkhundløp. I 2010 arrangeres løpet for 30. gang. Nesten 400 mennesker bruker mye av sin tid på å jobbe gratis for Finnmarksløpet. Finnmarksløpet er ett løp som er 500 km og kjøres med 8 hunder og ett løp som er 1000 km som kjøres med 14 hunder.

Begge løp startet 13. Mars fra Alta og med Alta som mål.

Løypa til 500 km har sjekk punkt i Alta – Jotka – Skoganvarre – Levajokk – Karasjokk – Jergul – Jotka – Alta. Obligatorisk stopp i Jergul på 6 timer. Det er nå 21 deltagere som er gått ut fra Jergul på vei mot Joltka. Flere har satt ut hunder men også mange som enda har med alle 8 hundene som de startet med.

Resultat 500km

Løypa til 1000 km har sjekk punkt i Alta – Jotka – Skoganvarre – Levajok – Tana – Neiden – Kirkenes – Neiden – Varangerbotn – Sirbma – Levajok – Karasjok – Jotka – Alta. Obligatorisk stopp i Karasjok på 8 timer. Det er nå 10 deltagere som er gått ut fra Neiden på vei mot Kirkenes. Flere har også på denne distansen vært nødt til å sette ut hunder men også mange som enda har med alle 14 hundene som de startet med.

Resultat 1000km

Is-skulptur i Kirkenes

Jeg håper på å få tatt bilder av løpere når de kommer til Kirkenes og jeg følger dem på nettsiden til finnmarksløpet.

Finnmarksløpet